Polski Death Metal. Strona: 1

Polski Death Metal Dodano: 2010-01-26 08:19

Witam,Chciałbym poruszyć temat polskiego Death Metalowego Środowiska,jakie Waszym zdaniem zespoły mają szanse osiągnąć coś więcej i które są najlepsze?
ja uważam że RedemptoR ma spore szanse i jest naprawdę świetny! obczajcie sami,odsyłam do dwóch nowych numerów na youtube z nadchodzącej Epki oraz do ich myspace:)

[URL]www.myspace.com/redemptor[/URL]

NeVeR Surrender!

Dodano: 2010-01-26 08:29 Zmieniono: 2010-01-26 17:55

Redemptor jest bardzo ale to bardzo fajny - płytka "None Pointless balance" to jeden z najlepszych deathmetalowych tworów jakie w ogóle wyszły w naszym kraju :)) Wiesz moze gdzie mozna ja zdobyć ? Chętnie kupie :))

Bezapelacyjnym No.1 jest Decapitated - debiut i Halucynoza miażdza :))

Co do innych zespołów to trzeba przyznac, że polska scena ostatnimi laty biedą stoi. Ja szan upartuje w dwóch kapelach:

siedleckim Vanity - genialny progresywny death metal przypominajacy bardziej awangardową wersję Opeth

trójmiejskim Fulcrum - ultratechniczny grind w stylu Psyopus, tylko, że bardziej przemyslany :)) czekam na te debiuty :))

A tak poza tym:

zapomniany Violent Dirge - kto szuka polskiego Atheist to własnie go znalazł. Albumy ukazały się tylko na MC (1993 i 1995 rok). Obydwa świetne z naciskiem na "Craving". Odsyłam do recenzji - jest na łamach DP.

Ghost - The lost Of Mercy - bardzo rzadki cedek wydany przez Loud Out 13 lat temu. Brutalne, selektrywne ze świetnymi solówkami.

Armagedon - Invisible Circle - kultowy album, będący czymś z pogranicza Deicide i Pestilence.

.

Polski Death Metal Dodano: 2010-01-26 08:37

Płytkę można zdobyć od zespołu czyli w Krakowie :) jeśli jesteś z poza Krakowa to może napisz do zespołu tudzież do Frontmana Daniela Keslera na myspace i się zapytaj czy mogliby Ci wysłać o ile oczywiście mają jeszcze ale wydaje mi się że mają:)

Decapitated oczywiście i bezkompromisowo!

NeVeR Surrender!

Dodano: 2010-01-26 11:02 Zmieniono: 2010-01-26 17:54

moje zdanie na temat dzisiejszej sceny death metalowej w Polsce :-)

http://www.youtube.com/watch?v=qw94affxQ_c

sugeruję w przyszłości używać opcji URL

Paskievicz

Dodano: 2010-01-26 11:53

None Pointless Balance i nie ma mocnych

Dodano: 2010-01-26 14:24

Jestem fanem Devilyn mam nadzieję,że niebawem ukarze się ich nowe wydawnictwo,tak poza tym polski death metal jakoś średnio mnie interesuje,ogólnie ten gatunek to powielanie wcześniejszych pomysłów.

Dodano: 2010-01-26 15:44

leprosy napisał(a):
Jestem fanem Devilyn mam nadzieję,że niebawem ukarze się ich nowe wydawnictwo,tak poza tym polski death metal jakoś średnio mnie interesuje,ogólnie ten gatunek to powielanie wcześniejszych pomysłów.

znajdz mi gatunek gdzie nie powiela sie wczesniejszych pomyslow

dobra plyta obroni sie od takich stwierdzen

Dodano: 2010-01-26 17:53

posłuchałem ten drum session 1 i brzmi to dla mnie jak mieszanka decapitated, opeth, toola i czasami deftones ze zmianami z jednej na drugą praktycznie co minutę

rozumiem że można inspirować się jakimiś kapelami ale bez przesady hehe bo wychodzi z tego 'summer mix'

Dodano: 2010-01-26 20:30

no wiesz inspiracja inspiracją ale ten zespół nie ma takich inspiracji które wymieniłeś może śladowe ilości Decapitated,można wiele usłyszeć i skojarzyć i nie rzucać stwierdzeń że zespół się tym inspiruje,neguje Twoje stwiedzenie:)

NeVeR Surrender!

Dodano: 2010-01-26 21:48

możesz zaprzeczyć, że się aby wymienionymi kapelami nie inspirują lecz, że właśnie tak to brzmi zanegować ciężko

Dodano: 2010-01-26 22:04

Paskievicz napisał(a):
możesz zaprzeczyć, że się aby wymienionymi kapelami nie inspirują lecz, że właśnie tak to brzmi zanegować ciężko

zabrzmi po masteringu, teraz to tylko podklad 1 gitary pod bebny

Dodano: 2010-01-26 22:29

BarTolmai napisał(a):
[quote:1092267834="Paskievicz"]możesz zaprzeczyć, że się aby wymienionymi kapelami nie inspirują lecz, że właśnie tak to brzmi zanegować ciężko

zabrzmi po masteringu, teraz to tylko podklad 1 gitary pod bebny [/quote:1092267834]
a to ja poproszę

Polski Death Metal Dodano: 2010-01-26 22:37

poza tym,możesz stwierdzić,że coś podobnie zabrzmi i już Ci się kojarzy z zespołem którego słuchasz, ja nie słucham tych zespołów co wymieniłeś(oprócz Decapitated) i w ogóle mi się z tym nie kojarzy.Kojarzy mi się to z Redemptorem i o to chodzi by każdy zespół znalazł swoje brzmienie i swój styl,Redemptor tak właśnie czyni,każdy zespół szuka swojego stylu i zdarza się że przez te eksperymenty możemy stwierdzić że się z czymś kojarzy,
a co do masteringu Redemptora,tym zajmą się najprawdopodobniej bracia Wiesławscy:)

NeVeR Surrender!

Dodano: 2010-01-27 08:16

Paskievicz napisał(a):
posłuchałem ten drum session 1 i brzmi to dla mnie jak mieszanka decapitated, opeth, toola i czasami deftones ze zmianami z jednej na drugą praktycznie co minutę

rozumiem że można inspirować się jakimiś kapelami ale bez przesady hehe bo wychodzi z tego 'summer mix'

No bo technicznym death metalu o to m.in. chodzi, żeby sie wszystko zmnieniało co minutę, a nawet częściej

.

Dodano: 2010-01-27 09:00

hehe no to przy takiej częstotliwości zmian, jak tu, na praktycznie zupełnie różne style boję się, że po którymś numerze na płycie z czasem usłyszę krzysztofa krawczyka :D

Dodano: 2010-01-27 09:07

Oblukaj se ich jedyny album "None Pointless Balance". Jeśli trawisz twórczość Schuldinera z okresu "Symbolic" to album powinien Ci się spodobać :)

.

Dodano: 2010-01-27 10:49

Paskievicz napisał(a):
hehe no to przy takiej częstotliwości zmian, jak tu, na praktycznie zupełnie różne style boję się, że po którymś numerze na płycie z czasem usłyszę krzysztofa krawczyka :D

pasek, czy ty rozkladasz utwory na drobne i zastanawiasz sie czy od 1 do 16 sec jest death metal a w 30 do 34 rumba? qurwa, metal prog-techniczny taki juz jest i nawet solo na saksofonie moze ktos zajebac (byle wpasowal sie w calosc)

Dodano: 2010-01-27 11:06

zazwyczaj nie rozkładam, tyle że te tutaj same się praktycznie rozkłądają hehe ale spoko, poczekamy aż braciszkowie ulepią z tego coś po masteringu to może zabrzmi to lekko ciaśniej

Dodano: 2010-01-27 19:06

nie no,każdy może sobie coś kojarzyć nawet Krawczyka :D ale generalnie, jeśli nie słuchałeś "None Pointless Balance" to ten album Ci polecam i nadchodzącą Epke bo wiem,że to będzie kawał świetnej roboty!:)

NeVeR Surrender!

Dodano: 2010-01-27 19:45

co Ty dzidek manager ich jesteś czy spec od reklamy? propagandę rozsiewasz niczym jurny rolnik przenicę hehehe

powiem tyle - jak wyjdzie to obczaje i może se zakupie

przejdźmy może do innych koxów np Masachist?

Dodano: 2010-01-27 20:57

Menadżer to nie jestem ale zajebiście lubie ich twórczość :)
Masachist,kawał dobrej muzy trzeba przyznać,generalnie dobrzy muzycy tworzą ten skład,mają swoje pomysły którę razem tworzą zajebistą całość, ale generalnie grają coś? bo ostatnio chyba cisza jest u nich...

NeVeR Surrender!

Dodano: 2010-01-28 13:33

Raziel90 napisał(a):
Menadżer to nie jestem ale zajebiście lubie ich twórczość :)
Masachist,kawał dobrej muzy trzeba przyznać,generalnie dobrzy muzycy tworzą ten skład,mają swoje pomysły którę razem tworzą zajebistą całość, ale generalnie grają coś? bo ostatnio chyba cisza jest u nich...

No przeciez wydali w ubiegłym roku "Death march fury" :)) Jak dla mnie solidnie, bezposrednie granie, moim zdaniem lepsze niz Azarath. Jednak nie zachwycili mnie aż tak bardzo :)

.

Dodano: 2010-01-28 15:20

dacrajt Miecho

Ja ostatnio wróciłem sobie lekko do przeszłości i słucham Chaostream w wykonaniu Lost Soul. Tak na przygotowanie przez zakupem nowej płyty.

Dodano: 2010-01-29 00:02 Zmieniono: 2010-01-29 02:23

Cytat:
No przeciez wydali w ubiegłym roku "Death march fury" :)) Jak dla mnie solidnie, bezposrednie granie, moim zdaniem lepsze niz Azarath. Jednak nie zachwycili mnie aż tak bardzo :)

no ale jakoś nie koncertują niestety no ale to raczej wynika z braku czasu muzyków...

a o Vaderze nikt nie wspomniał!

NeVeR Surrender!

Dodano: 2010-01-29 05:46

Raziel90 napisał(a):

a o Vaderze nikt nie wspomniał!

bo ten temat chyba lepiej przemilczeć

mi z całej ich dyskografii średnio podobał się tylko Black to the Blind, a potem jedynie Revelations (tylko kompozycyjnie bo tak suchego i stłumionego brzmienia żadko uświadczam na profesjonalnym wydawnictwie)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło