Polski Death Metal Dodano: 2010-01-26 08:19
Witam,Chciałbym poruszyć temat polskiego Death Metalowego Środowiska,jakie Waszym zdaniem zespoły mają szanse osiągnąć coś więcej i które są najlepsze?
ja uważam że RedemptoR ma spore szanse i jest naprawdę świetny! obczajcie sami,odsyłam do dwóch nowych numerów na youtube z nadchodzącej Epki oraz do ich myspace:)
[URL]www.myspace.com/redemptor[/URL]
NeVeR Surrender!
Dodano: 2010-01-26 08:29 Zmieniono: 2010-01-26 17:55
Redemptor jest bardzo ale to bardzo fajny
- płytka "None Pointless balance" to jeden z najlepszych deathmetalowych tworów jakie w ogóle wyszły w naszym kraju :)) Wiesz moze gdzie mozna ja zdobyć ? Chętnie kupie :))
Bezapelacyjnym No.1 jest Decapitated - debiut i Halucynoza miażdza :))
Co do innych zespołów to trzeba przyznac, że polska scena ostatnimi laty biedą stoi. Ja szan upartuje w dwóch kapelach:
siedleckim Vanity - genialny progresywny death metal przypominajacy bardziej awangardową wersję Opeth
trójmiejskim Fulcrum - ultratechniczny grind w stylu Psyopus, tylko, że bardziej przemyslany :)) czekam na te debiuty :))
A tak poza tym:
zapomniany Violent Dirge - kto szuka polskiego Atheist to własnie go znalazł. Albumy ukazały się tylko na MC (1993 i 1995 rok). Obydwa świetne z naciskiem na "Craving". Odsyłam do recenzji - jest na łamach DP.
Ghost - The lost Of Mercy - bardzo rzadki cedek wydany przez Loud Out 13 lat temu. Brutalne, selektrywne ze świetnymi solówkami.
Armagedon - Invisible Circle - kultowy album, będący czymś z pogranicza Deicide i Pestilence.
.
Polski Death Metal Dodano: 2010-01-26 08:37
Płytkę można zdobyć od zespołu czyli w Krakowie :) jeśli jesteś z poza Krakowa to może napisz do zespołu tudzież do Frontmana Daniela Keslera na myspace i się zapytaj czy mogliby Ci wysłać o ile oczywiście mają jeszcze ale wydaje mi się że mają:)
Decapitated oczywiście i bezkompromisowo!
NeVeR Surrender!
Dodano: 2010-01-26 11:02 Zmieniono: 2010-01-26 17:54
moje zdanie na temat dzisiejszej sceny death metalowej w Polsce :-)
http://www.youtube.com/watch?v=qw94affxQ_c
sugeruję w przyszłości używać opcji URL
Paskievicz
Dodano: 2010-01-26 14:24
Jestem fanem Devilyn mam nadzieję,że niebawem ukarze się ich nowe wydawnictwo,tak poza tym polski death metal jakoś średnio mnie interesuje,ogólnie ten gatunek to powielanie wcześniejszych pomysłów.
Dodano: 2010-01-26 15:44
| leprosy napisał(a): |
| Jestem fanem Devilyn mam nadzieję,że niebawem ukarze się ich nowe wydawnictwo,tak poza tym polski death metal jakoś średnio mnie interesuje,ogólnie ten gatunek to powielanie wcześniejszych pomysłów.
|
znajdz mi gatunek gdzie nie powiela sie wczesniejszych pomyslow
dobra plyta obroni sie od takich stwierdzen
Dodano: 2010-01-26 17:53
posłuchałem ten drum session 1 i brzmi to dla mnie jak mieszanka decapitated, opeth, toola i czasami deftones
ze zmianami z jednej na drugą praktycznie co minutę
rozumiem że można inspirować się jakimiś kapelami ale bez przesady hehe bo wychodzi z tego 'summer mix' 
Dodano: 2010-01-26 20:30
no wiesz inspiracja inspiracją ale ten zespół nie ma takich inspiracji które wymieniłeś może śladowe ilości Decapitated,można wiele usłyszeć i skojarzyć i nie rzucać stwierdzeń że zespół się tym inspiruje,neguje Twoje stwiedzenie:)
NeVeR Surrender!
Dodano: 2010-01-26 21:48
możesz zaprzeczyć, że się aby wymienionymi kapelami nie inspirują lecz, że właśnie tak to brzmi zanegować ciężko 
Dodano: 2010-01-26 22:04
| Paskievicz napisał(a): |
możesz zaprzeczyć, że się aby wymienionymi kapelami nie inspirują lecz, że właśnie tak to brzmi zanegować ciężko ![]() |
zabrzmi po masteringu, teraz to tylko podklad 1 gitary pod bebny
Dodano: 2010-01-26 22:29
| BarTolmai napisał(a): |
[quote:1092267834="Paskievicz"]możesz zaprzeczyć, że się aby wymienionymi kapelami nie inspirują lecz, że właśnie tak to brzmi zanegować ciężko ![]() |
zabrzmi po masteringu, teraz to tylko podklad 1 gitary pod bebny [/quote:1092267834]
a to ja poproszę
Polski Death Metal Dodano: 2010-01-26 22:37
poza tym,możesz stwierdzić,że coś podobnie zabrzmi i już Ci się kojarzy z zespołem którego słuchasz, ja nie słucham tych zespołów co wymieniłeś(oprócz Decapitated) i w ogóle mi się z tym nie kojarzy.Kojarzy mi się to z Redemptorem i o to chodzi by każdy zespół znalazł swoje brzmienie i swój styl,Redemptor tak właśnie czyni,każdy zespół szuka swojego stylu i zdarza się że przez te eksperymenty możemy stwierdzić że się z czymś kojarzy,
a co do masteringu Redemptora,tym zajmą się najprawdopodobniej bracia Wiesławscy:)
NeVeR Surrender!
Dodano: 2010-01-27 08:16
posłuchałem ten drum session 1 i brzmi to dla mnie jak mieszanka decapitated, opeth, toola i czasami deftones ze zmianami z jednej na drugą praktycznie co minutę
rozumiem że można inspirować się jakimiś kapelami ale bez przesady hehe bo wychodzi z tego 'summer mix' ![]() |
No bo technicznym death metalu o to m.in. chodzi, żeby sie wszystko zmnieniało co minutę, a nawet częściej
.
Dodano: 2010-01-27 09:00
hehe no to przy takiej częstotliwości zmian, jak tu, na praktycznie zupełnie różne style boję się, że po którymś numerze na płycie z czasem usłyszę krzysztofa krawczyka :D
Dodano: 2010-01-27 09:07
Oblukaj se ich jedyny album "None Pointless Balance". Jeśli trawisz twórczość Schuldinera z okresu "Symbolic" to album powinien Ci się spodobać :)
.
Dodano: 2010-01-27 10:49
| hehe no to przy takiej częstotliwości zmian, jak tu, na praktycznie zupełnie różne style boję się, że po którymś numerze na płycie z czasem usłyszę krzysztofa krawczyka :D |
pasek, czy ty rozkladasz utwory na drobne i zastanawiasz sie czy od 1 do 16 sec jest death metal a w 30 do 34 rumba? qurwa, metal prog-techniczny taki juz jest i nawet solo na saksofonie moze ktos zajebac (byle wpasowal sie w calosc)
Dodano: 2010-01-27 11:06
zazwyczaj nie rozkładam, tyle że te tutaj same się praktycznie rozkłądają hehe ale spoko, poczekamy aż braciszkowie ulepią z tego coś po masteringu to może zabrzmi to lekko ciaśniej
Dodano: 2010-01-27 19:06
nie no,każdy może sobie coś kojarzyć nawet Krawczyka :D ale generalnie, jeśli nie słuchałeś "None Pointless Balance" to ten album Ci polecam i nadchodzącą Epke bo wiem,że to będzie kawał świetnej roboty!:)
NeVeR Surrender!
Dodano: 2010-01-27 19:45
co Ty dzidek manager ich jesteś czy spec od reklamy?
propagandę rozsiewasz niczym jurny rolnik przenicę hehehe
powiem tyle - jak wyjdzie to obczaje i może se zakupie
przejdźmy może do innych koxów np Masachist?
Dodano: 2010-01-27 20:57
Menadżer to nie jestem ale zajebiście lubie ich twórczość :)
Masachist,kawał dobrej muzy trzeba przyznać,generalnie dobrzy muzycy tworzą ten skład,mają swoje pomysły którę razem tworzą zajebistą całość, ale generalnie grają coś? bo ostatnio chyba cisza jest u nich...
NeVeR Surrender!
Dodano: 2010-01-28 13:33
| Raziel90 napisał(a): |
| Menadżer to nie jestem ale zajebiście lubie ich twórczość :)
Masachist,kawał dobrej muzy trzeba przyznać,generalnie dobrzy muzycy tworzą ten skład,mają swoje pomysły którę razem tworzą zajebistą całość, ale generalnie grają coś? bo ostatnio chyba cisza jest u nich... |
No przeciez wydali w ubiegłym roku "Death march fury" :)) Jak dla mnie solidnie, bezposrednie granie, moim zdaniem lepsze niz Azarath. Jednak nie zachwycili mnie aż tak bardzo :)
.
Dodano: 2010-01-28 15:20
dacrajt Miecho
Ja ostatnio wróciłem sobie lekko do przeszłości i słucham Chaostream w wykonaniu Lost Soul. Tak na przygotowanie przez zakupem nowej płyty.
Dodano: 2010-01-29 00:02 Zmieniono: 2010-01-29 02:23
| Cytat: |
| No przeciez wydali w ubiegłym roku "Death march fury" :)) Jak dla mnie solidnie, bezposrednie granie, moim zdaniem lepsze niz Azarath. Jednak nie zachwycili mnie aż tak bardzo :) |
no ale jakoś nie koncertują niestety
no ale to raczej wynika z braku czasu muzyków...
a o Vaderze nikt nie wspomniał!
NeVeR Surrender!
Dodano: 2010-01-29 05:46
| Raziel90 napisał(a): |
|
a o Vaderze nikt nie wspomniał! |
bo ten temat chyba lepiej przemilczeć
mi z całej ich dyskografii średnio podobał się tylko Black to the Blind, a potem jedynie Revelations (tylko kompozycyjnie bo tak suchego i stłumionego brzmienia żadko uświadczam na profesjonalnym wydawnictwie)